čtvrtek 16. prosince 2010

eMACHINES E642-P342G32Mnkk

Značku eMACHINES má nasvědomí firma ACER. To jsou hlavně notebooky, stolní počítače, LCD panely atd. Osobně značku ACER moc nemusím, nebo tomu tak bylo aspoň v dřívějších dobách (okolo roku 2005 a starší). Nicméně designově a kvalitou se začali lepšit, ale to se snaží asi každý výrobce. Není tajemstvím, že ceny v hledáčku notebooků mají ACER jedny z nejnižších a to při shodných parametrech jiných značek.

 
Co je vlastně eMACHINES? Pokud budu citovat: "eMACHINES = osobní počítače za příznivou cenu, které neznají kompromisy a nabízejí neuvěřitelnou užitnou hodnotu a výkon". Čili nečekejte žádné předražené a specificky nejlepší konfigurace. Jedná se spíše o průměrné konfigurace za přijatelnou cenu.

 

 

 
eMACHINES E642 je notebook, který mě přesvědčil napsat tento krátký a dá se říct pozitivní pohled a seznámení. Přednosti tohoto notebooku je bez debat cena, výborné parametry, operační systém Windows 7 Home Premium 64bit.

 
PRAXE

 
Notebook pracuje velice ochotně a celkem rychle. Instalace proběhla bez problémů.

 
Ventilátor je zde velice neslyšitelný, při zátěži je již malinko poznat, vše ale v normě, naprostá spokojenost. Na změny reaguje velice dobře a jsou i stavy, kdy ventilátor úplně vypne.

 
 
 

 
Ko­nstrukce notebooku je vcelku slušná, chvílemi mi přijde, jakoby notebook byl okolo klávesnice dutý. Velikost notebooku je vcelku standardní na velikost 15,6" a to samé mohu říci i o hmotnosti kolem 2,6kg s baterii. Povrch je situován do hadí kůže a je to velice příjemné a nic se neomaká.

 

 
LCD nijak nevybočuje od standardu. Lesklý povrch, dobrý kontrast i pozorovací úhly patřící k technologii TN. LED podsvícení určitě ušetří baterii. V horní části je nachází webová kamera a integrovaný microfon. Víko notebooku má pevné a lze rozevřít do cca. 120°.

  

 

 

 
To­­uchpad se příjemně ovládá, velice přesně fungují jak krajní tak i podélné posouvání. Tlačítka na něm jsou kolébková a jsou při stisku trochu slyšet.

 
Vypalovačka DVDRW.

 
Kláve­sni­ce má dobré umístění kláves, velký ENTER, velký pravý SHIFT, numerický blok má velkou klávesu 0. Klávesy jako takové mají velkou plochu s malými mezerami od sebe a dost se mi stávalo, že jsem omylem stiskl 2 najednou.

 

 

 
Indi­kace je tu základní a není nikterak přesvícená. V přední části svítí indikace napájení a provoz na baterie. Wifi indikace a aktivita disku pak těsně vedle tlačítka POWER. Tlačítko POWER svítí také.

 

Příslu­šenství zde nehledejte. Krom adaptéru a vlastního notebooku, je zde akorát manuál a seznámení s notebookem a to je všechno. Recovery média si musíte vytvořit po instalaci systému v programu eMACHINES RECOVERY, kde po mě chtělo 3 média DVD. Ovladače jsou myslím na internetu.

 
VÝKON 

 

SPECIFIKACE ( LX.NB602.017 )

 

 

 
Procesor: AMD Athlon II P340 DualCore (2.2 GHz) 25W
Paměť: 2GB (1x2) DDR3 1066 MHz SDRAM
Harddisk: 320GB SATA (5400rpm) 
DVD Super-Multi
Čtečka paměťových karet 2in1
LCD: 15.6" HD (1366 x 768) LED displej - CrystalBrite 
Chipset: AMD M880G Chipset s integrovanou 3D grafikou ATI Radeon HD 4250 256MB
LAN: WIFI 802.11b/g/Draft-N WLAN, gigabit LAN
Webkamera: 1,3DV CrystalEye
Baterie: 6čl. baterie 4400mAh 
Výdrž: reálně tak okolo 3h podle vytížení, papírově 3,5h.
Konektivita: 3xUSB, HDMi, 2x 3,5 jack, VGA, LAN
Operační systém: předisntalovaný Originální Windows® 7 Home Premium 64bit

 
ZÁVĚR

Za velice přijatelnou cenu se Vám nabídne velice slušně zpracovaný a vybavený notebook s příjemným designem. Pokud Vám stačí vybavenost a design, neuděláte s jeho koupí velkou chybu.

  
PLUSY
  • Zpracování a malý napájecí zdroj
  • Webkamera, mikrofon
  • Volný slot pro přidání RAM
  • Úsporný CPU s 25W a LED LCD
  • Cena cca.9599,- s Windows 7 Home Premium

MÍNUSY
  • Windows 7 bez média
  • LCD jde vyklopit jen do 120°
  • Pro podnikatele záruka 1rok
  • Klávesy klávesnice jsou příliš široké s malými mezerami
  • Chybí Bluetooth (lze ale dokoupit v podobě nanoUSB za pár stokorun)

 
Web: www.emachines.cz
Support: www.emachines.com

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

kupil som si tento notebook na zaklade tejto recenzie a mozem povedat,ze je skvely!!! juraj sk

Unknown řekl(a)...

taky jsem si ho zakoupil,a jem s nim velice spokojený. :-)

feer27 řekl(a)...

vie mi niekto pomoct s recovery patriciou som ju zmazal nemam zalohu feroprelo@gmail.com

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Osobně se domnívám, že je recovery nenávratné.
Pro nainstalování systému musíte použít kopii DVD originálních windows7premium64bit. Buď si jí od někoho půjčit, nebo někde stáhnout a poté použít originální kód ze štítku pod notebookem.

Anonymní řekl(a)...

da se tam vymenit grafika?

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Nedá.