pátek 13. listopadu 2015

DOOGEE X5 PRO

AKTUALIZOVÁNO 6.1.2016

PRO UPŘESNĚNÍ k vloženým obrázkům byl v systému telefonu nastaven režim velmi velkého písma.

Objednal jsem tento 5" telefon z několika důvodů. Jsou jen dvě, vlastně tři oblasti, podle kterých jsem k objednávání přistoupil a to jest vybavenost a cena a pak i to, že můj stávající telefon Sony Xperia M Dual je opět v reklamaci kvůli GPS a neustálým restartům....atd., a koukám po nějaké náhradě.
Ačkoli je na mě velikost 5" docela veliká, klidně bych bral i o chlup menší, třeba 4,5", tak z výběru mých požadavků zjistíte, že menší vlastně ani neexistuje a když ano, tak není tak levný.
Jinak se značkou DOOGEE nemám žádné osobní zkušenosti. Je mi jasné, že je to čínský výrobek a cenově jsem tomu ani nedával velké naděje.



Nicméně jsem tedy telefon v CZC objednal a čekal a čekal....
...asi 1 měsíc na dodání. Podle diskuse na to byla asi velká poptávka, protože várka, která prý když přišla, pokryla veškeré objednávky. Telefon již mám v ruce sedmý den, tak už o něm něco mohu napsat.

Jaké byly požadavky a důvody:
  • Dual SIM + SD karta
  • LTE 4G
  • procesor 4-jádrový Mediatek MT6735 1GHz s grafikou Mali-T720
  • 2GB RAM
  • vnitřní uložiště 16GB
  • baterie 2400mAh
  • rozumné rozměry i váha
  • 5" Display IPS HD 1280x720
  • Android 5.1
  • cena 2749,-

Poté, co telefon dorazil v černo-bílé variantě, mě docela překvapilo zpracování ostrých hran a celkový údiv a pevnost telefonu v ruce. Ukázal jsem jej i v práci a s údivem jsem nezůstal sám, co vše za tak malou cenu telefon obsahuje. Je to ale obyčejný plastový telefon, kterému musí zákonitě něco chybět.

SEZNÁMENÍ S TELEFONEM
Přední strana nahoře obsahuje senzory přiblížení a okolního světla a kamera 2Mpix (SW na 5Mpix) Dole jsou dotyková tlačítka, která nejsou podsvícena. Chybí zde i notifikační dioda.
Zadní strana obsahuje 5Mpix (SW na 8Mpix) s diodovým bleskem.
Horní hrana - konektor nabíjení a sluchátkový 3,5" jack
Dolní hrana - výdech reproduktoru a microfon
Pravá hrana - v horní části tlačítka hlasitosti a pod nimi tlačítko no/off
Levá hrana - je zcela prázdná





Zadní kryt je odnímatelný. Pod krytem najdete sloty na 2x micro SIM a 1x microSD. Je zde použitá vyjímatelná Li-ion baterie o kapacitě 2400mAh.


DISPLAY
Je to první věc, kterou při spuštění telefonu vidíte. A je to paráda. Technologie IPS tu funguje kupodivu dobře, skvělá svítivost a to i venku. HD display má svou jemnost. Nemám k tomu žádnou výtku. Měl jsem na displeji již nalepenou folii.
Možná jen "adaptivní jas" regulující jas displeje podle okolního prostředí, svítí zbytečně moc. Display je také bohužel jedna z položek, která baterii dává nejvíc zabrat.

DOTYK
Je tu spousta nastavení od odemknutí telefonu poklepáním přes tahy nahoru či dolu nebo psaní gesty. Gesta můžete ale i úplně vypnout a odemykat telefon jen přes tlačítko.
Dotyk funguje dobře........alespoň do té doby, než začnete zoomovat dvěma prsty. Vlastně jich ani víc použít nemůžete. Zoom prostě nefunguje hned prsty u sebe, ale až tak 2cm od sebe. Nevím, jestli je to chyba jen mého telefonu nebo všech. Nicméně časem zkusím reklamaci, vracet ve 14 denní lhůtě jej zatím nehodlám.



GPS
Funguje na jedničku. Vždy, když jej zapnu, je do 5 vteřin připraven a naviguje. Nesetkal jsem se zatím s žádným výpadkem. Satelity Glonass jsem nechytl.

BLUETOOTH
Opět nemám co tomu vytknout. Bluetooth fungovalo tak jak se očekávalo.

4G LTE
Je to fajn, že to u tak levného telefonu LTE je. Možná někdo řekne, že LTE nepotřebuje a že mu stačí rychlost 3G či H+. Ale mám jeden poznatek. Režim 4G LTE chytám ve městě (doma i v práci) takřka pořád bez změny na jiný režim. S telefonem nepodporující LTE bývám hodně často připojen na EDGE namísto 3G nebo se to hodně často přepíná. Tady je to paráda a snad jsem ještě neviděl jiný znak než 4G.

DUAL SIM
Ano, obě karty jsou aktivní a samozřejmě jen do té doby než začnete volat. LTE mi funguje i na druhé SIM.
Co mi tu chybělo je přiřazení zvuku vyzvánění a upozornění vždy dané SIM. To tu v nastavení prostě chybí a nenašel jsem to ani v aplikaci kontakty. Takže je tu jen globální nastavení zvuku pro obě karty.

PROSTŘEDÍ - ANDROID 5.1
DOOGEE X5 tady používá svou nástavbu přibarvenou svými ikonkami s prostředím pojmenovaným Launcher 3, který není špatný, je hodně jednoduchý a nedá se nijak extra modifikovat. Prostředí je svižné bez nějakých záseků. Prostě to funguje. Přepínače po stažení horní lišty na tom nejsou jinak a nezměníte je (resp. můžete přidat přepínače Poloha a Hotspot tím, že tyto funkce použijete).
Od listopadu přišly dvě aktualizace. Ta první ani nevím co opravovala, protože popis aktualizací akorát upozornil na zlepšení systému. U druhé to samé, ale už vím, že přeložili některé funkce v angličtině v nastavení, přesněji je to nastavení gest a konečně je možné spustit kdykoliv spořič baterie (né jen při zmíněných 15% nebo 5%). Opravili taktéž známou chybu StageFright.


 
 
 

VÝKON A HARDWARE
Myslím, že telefon nevybočuje z průměru a když pomyslím na pořizovací cenu telefonu, je to nebesky v pohodě. Tak tady je výsledek a parametry v ANTUTU.


 
 

FOTOTAPARÁT
Zde je důležité říct, že zadní kamera je 5Mpix softwarově překlopená do 8Mpix. Přední je na tom podobně, ale 2Mpix softwarově na 5Mpix. Fotí myslím v pohodě, mám nastavené na 4Mpix 16:9. Video je v rozlišení 720p.

 
 
 

BATERIE
Nemám žádný test. Ale tento telefon ničím nepřekvapí, ale ani neurazí a 2400mAh je jako u jiných průměr. Vím, že největším žroutem je displej nebo GPS. Telefon můžete vybít po několika hodinách (odhad 6h) neustálého brouzdání a instalování aplikací či čtení knih nebo navigování přes GPS.
Při normální běžném používání pak vidím výdrž na 24-30h (zaplá data na LTE, WiFi, pár hovorů, pár SMS).
Ale pokud budete jen průměrně volat, SMSkovat a využití displeje na minimum, věřím že vydrží i přes 3dny. Přes noc nesebere takřka nic (do 3%).

OBSAH BALENÍ
Překvapilo mě, že balení obsahuje český návod. Jinak je tu klasická nabíječka a USB kabel.



VERDIKT
Vzhledem k ceně jde o celkem zajímavě vybavené zařízení, které z funkčnosti postrádá ještě NFC, které mi tedy vůbec neschází. Krom několika  červených výtek mě z nich nejvíce mrzí zmiňovaný dvou dotyk v zoom.
Za mě telefon ale mohu doporučit. Obzvláště těm, kteří nejsou nároční a chtějí telefon, který svou výbavou překoná jednou tak drahé známější značky.

  • RAM 2GB a vnitřní nerozdělená 16GB ROM (11GB free)
  • DUAL SIM + SD MICRO
  • 4G LTE
  • Display IPS HD 1280x720
  • CENA
 
  • Nemá notifikační diodu a nejsou podsvícená dotyk. tlačítka
  • Dotyk dvou prstů v zoomu (možná špatný kus)
  • Nechytá satelity Glonass
  • Nemá NFC
  • Nekvalitní foťák
 
AKTUALIZOVÁNO

6.1.2016

Bohužel jsem se od majitelky telefonu dozvěděl, že při příchozím volání než vytáhne telefon z tašky, se jí odešle rychlá předdefinovaná SMS, že dotyčnému zavolá později. Bohužel se tato možná náhoda stává nezvykle často.

Odemykání telefonu přes obrazovku je díky absenci "zabránění odemknutí v kapse" asi spíše na obtíž a telefon se tam právě přes tato gesta lehce odemyká.

Během prosince přišla aktualizace opravující vylepšení systému viz obrázek. K viditelnému vylepšení ale nedošlo a popravdě jsem nepostřehl, kde by je co opraveno.


4.12.2015

FOTOAPARÁT
Kvalita fotek
Abych to uvedl na pravou míru, fotí jak jsem napsal v pohodě, nečekejte ale, že bude fotit jako kompakt. Fotky jsou neostré a při horší světle jsou velice zašuměné, za šera nepomáhá ani vestavěná slabší blesk dioda. Bohužel, někde se asi muselo šetřit. Na momentky je to ok, na lepší foto je lepší opravdu vzít alespoň kompaktní foťák nebo připlatit za mobil s kvalitnější optikou.
U fotoaparátu nejde standardně vypnout zvuk, je potřeba přejít do tichého režimu, pak to jde i potichu.
 
HOVOR
Delší dobu trvá, než se vůbec začne uskutečňovat vyzvánění. Čili vyberu kontakt, vyberu z které SIM a čekám odhadují k 8-10s než začne vyzvánět. Je hned znát, že čekáte o poznání déle, než obvykle.
 
ZADNÍ KRYT
Po nějaké době mi v ruce začal vrzat zadní kryt.

49 komentářů:

Shluky řekl(a)...

Zdravím, co prosím vás znamená softwarově překlopený na 8 Mpx ?

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Zdravím. Snímač je 5Mpix a výsledek zvětšen na 8Mpix. Na krabici je 5Mpix software 8Mpix.

Shluky řekl(a)...

Díky

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, mám na Vás prosbu. Teento mobilní telefon jsem si pořídil. Je to výbornný mobil až na Váámi zmíněné mmínusy,které se dají přejít.
Co mám ale za problém je to, že při zapojení mobilního telefonu na nabíjčku, tak i po chvilce začne blnout display,že prostě na gesto se do telefonu dostávám třeba minutu,protože mne z neznámých příčin prostě nedrží tu linku,ale prostě chaoticky,ale hodně rychle přeskakuje po bodech a i jiných, po kterých jedu. Navíc uvedená citlivost až od 2cm se projeví i v tomto.
Máte tento problém taky nebo je to jen můj kus ?

Prostření od Doogee se mi moc líbí a je právě tak obyčejné,jak využiji.

Bohatěě by mi stačil tento telefon,jen kdyby ten display takto neblbnul. Jediný nejlevnější Doogee asi s jiným displayem bude F5 a ten stojí 5000, určitě je kvalitnější,ale má plno věcí,které nevyužiji.

PS: výdrž baterie je lepší než u Nokia Lumia 735 LTE. Když nepoužíváte šetřič od Avastu,tak opravdu mobil vydrží při mírném užívání přes 3dny, při normálním kolem 30hod. Instaloval jsem i navigaci Here,kterou jsem měl možnost přes avast šetřič vypnout,bohužel mi ji bloknul tak,že při zapnnutí byla zamrzlá na černou obrazovku,tak jsem šetřič odinstaloval a vše jde jak má.

Problém jen je v tom blbnutí displaye.
Mohl byste zkusit,jestli ten problém máte i Vy a nebo to můžebýt jen mým kusem ?
Děkujiza odpověď.

PS: výborná recenze,děkuji

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Zdravím, díky za chválu!
Telefon teď už nemám u sebe, ale mohu zkusit snad do konce týdne. Já totiž používal vždy jinou nabíječku a 100% vím, že když jsem v autě nabíjel (jel jsem v kuse asi 4h včetně navigace), vše fungovalo jak má. S originální nabíječkou jsem to vůbec nezkoušel. Dotyk je asi nejslabší stránkou tohoto telefonu. Ještě jsem měl ten postřeh, když jsem mobil nedržel tak nějak v ruce a byl jen položen, tak se ovládal dotykem hůře.
Čili telefon buď vrátit (do 14 dnů) nebo reklamovat.

Šetřič od Avastu neznám a myslím, že vestavěný spořič opravdu funguje.

Jiný telefon, na který momentálně čekám (snad bude i recenze), je Doogee Y100PRO Valencia2. Podle parametrů jde o velmi podobný mobil s rozdílem lepšího 13Mpix foťáku, 5x dotyk, plastový kryt a asi i sluchátka v balení. Cena je 3649,-

Doogee F5 totiž sdílí druhou SIM s paměťovou kartou, takže buď budete mít 2 SIM bez paměťovky nebo 1SIM s paměťovkou. Bohužel preferuji 2SIM + SD kartu což F5 a většina dalších novějších 8-jádrových telefonu nemá.

Anonymní řekl(a)...

Ta Doogee Y1OOPRO ma lepsi 5x dotyk ? Pokud ano,tak by to pro mne byla take volba. Ja jsem si rikal,ze vsechny mobily od Doogee se stejnym rozlisenim maj stejny diplay,takze stejne vady.Proto jsem volil tento FullHD,jen mi je lito tich penez.
Mne staci 1 simka.

Hlavne mi zalezi na tom,aby nebyl mobil poruchovy.Ten dotyk se da zvladnout.

Dle vaseho popisu ohledne pustene navigace to vypada,ze vas mobil tu vadu meho nema. Protoze mne to zacne ihned pri nabijeni.

Dekuji za odpoved.

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Ano, 5-ti dotyk byl vidět alespoň z recenzí.
Bohužel bezporuchový mobil je asi u všech sázka do loterie. Pokazit se může vše. Z různých diskusí ani ten model Y100PRO není u všech majitelů úplně ok.
Já bych Váš problém reklamoval, jestli to bylo kupované u nás. Je sice pravděpodobné, že dostanete peníze zpět a budete bez mobilu, ale lepší než se trápit s touto chybou.

Anonymní řekl(a)...

Tak kupovano na czc. X5 jsem vratil s nahlasenim vady.

Ted uz mam doma F5 a je vyborny,uplne jina kategorie :) jinak je to mobil na 2micro sim nebo 1 sim a 1 pametovka,pokud se poridi mobil s pameti 32GB o 700 kc drazsi,tak myslim,ze vetsina beznych uzivatelu pametovku ani nepotrebuje. V nastaveni je par veci v AJ,ale to urcite vyresi aktualizace.

Moc jsem ho zatim netestoval, mam ho den,ale je opravdu fajn a vse maka jak ma :)

V baleni je telefon,, nabijecka, kablik, ochranna folie je od vyrobce na mobilu,pak nahradni je v pribalena v pytliku,nakonec je pridan i pastovy ochranny obal na zadni stranu mobilu - ten ma jedinoou vadu a to,ze pres nej presahuje objektiv fotaku,takze kdyz to polozite,tak to stoji na objektivu a ten by se mohl poskrabat...takze asi koupim flip pouzdro.

F5 bych doporucil vsem,co chtej kvalitni mobil do 6tis a droid bez odpadniho softwaru. Jsem zatim nadsen,doufam,ze mi to vydrzi :)

Anonymní řekl(a)...

Na základě recenze na mobilní telefon DOOGEE X5 PRO jsem si tento telefon pořídil. V recenzi je uvedený český návod, který jsem já k mobilu nedostal, ba ani anglický, pouze odkaz na manuál Android. Ten je však všeobecný a jsou v něm velké odlišnosti i chybějící pokyny pro nastavení telefonu s Android 5.1. Proto prosím, pokud někdo máte český návod k telefonu DOOGEE X5 PRO, prosím o jeho zaslání v elektronické podobě, třeba i za úplatu.
Děkuji předem nepodplatitelny@seznam.cz

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Pokusím se Vám tento týden udělat kopii a pošlu Vám to.

Unknown řekl(a)...

Chtěl bych se zeptat.kupoval jsem si ho místo x5.Říkal jsem si že je dražší a že bude výkonější.Ale není.x5 pro delá v antutu 20 000 bodů,x5 delá nějakých 22 000 bodu a když se kouknu na test grafiky tak x5 běží plynuleji i kdyz má slabší grafiku.V zahraničním testu jsem se dočetl že dělá 32 000 bodů v antutu.Takže jsem byl nemile překvapen.Ale jinak spokojenost.Jen ještě antutu mi ukazovalo že android je 32 bit.

Unknown řekl(a)...

http://www.xiaomitoday.com/doogee-x5-pro-review-great-specs-for-a-budget-phone/ tady je ten test

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Výsledek v Antutu té recenze je divný a řekl bych, že takto nevypadá ani prostředí X5 PRO. V komentářích na výsledek upozorňuji i ostatní.
Doogee X5 má inovovaný čip Mediatek MT6580 s výrobní technologii 28nm, (lepší spotřeba, trochu výkon) se 4-jádrovým 32bit CPU na 1,3GHz se starší grafikou Mali 400MP (jen OpenGL ES 2.0). Nemá to LTE, jen 1GB RAM, menší paměť 8GB.
Doogee X5 PRO má novější čip Mediatek MT6735P s výrobní technologii 28nm se 4-jádrovým 64bit CPU na jen 1.0GHz s grafikou Mali T720 (OpenGL ES 3.1, OpenCL 1.1, DirectX 11). Má LTE, má 2GB RAM, 16GB paměť ROM. Bohužel u obou čipů je použit 32bit Android.
Čili teoreticky X5 těží jen z rychlejšího procesoru. Toho jsem si u značky Doogee všiml, že podřadnější modely mají rychlejší procesor, ale o něco jsou ochuzené.
Antutu podle mě netestoval všechny možnosti nových grafik, proto vznikla novější verze 6.0, kde by mohlo X5 PRO podávat lepší výsledky.

Nessi řekl(a)...

Dobrý den, mám tento telefon již měsíc a jsem s ním spokojen. Mám jen jeden problém. Aktivně používám obě sim karty. Když mi někdo volá zpět tak telefon někdy vyzvání a někdy ne. Prostě jak se mu chce. Jeden a ten samý člověk mi volá - nezvoní, i když vidím že mi volá. Za 5 min. mi volá znovu a zvoní normálně. Někdy to už obtěžuje. Nevíte co s tím? Díky

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,
pěkně prosím, asi jsem hloupá, ale nejsem schopná nastavit jednotlivá vyzvánění ke kontaktům. I když u kontaktu nastavím požadované vyzvánění, tak mi stejně kontakt zvoní vyzváněcím tónem univerzálním. Tedy tím, co je v telefonu a ne u kontaktu. Co dělám špatně? Moc moc moc děkuji za každou odpověď. Monika

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Pro obe otazky-vyzvaneni nejak zatim funguje. Narazil jsem ale na problem, pokud jsou u jmena ulozena další čísla, pak u techto cisel toto vyzvaneni nefunguje. Totez se stane i pri duplicite jedno cisla ulozenych u vice jmen. Pokud toto nepomize, pro jistotu bych zkontroloval aktualizace systemu a v nejhorsim pripade resetoval tovarni nastaveni systemu.

Anonymní řekl(a)...

Dobry vecer, mohla bych Vas take poprosit o zaslani navodu.. S telefonem nedorazil a nikde ho nemohu sehnat.. Dekuji mnohokrat za laskavost.. S pozdravem Gabriela
gabi.hraz@seznam.cz

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,

prosím Vás jako uživatele tohoto mobilu, je u tohoto telefonu GPS opravdu na dobré úrovni, myslím v rychlosti nalezení satelitů nebo při samotné navigaci v přesnosti navigování (bez přeskakování do vedlejších ulic a podobně). A ještě jedna otázka, kolik je ve skutečnosti volného místa v úložišti - bez OS. Jinak díky za podrobnou recenzi, která mi velmi pomohla v rozhodování.

Hezký den Libor

Anonymní řekl(a)...

@Libor Bartoň:
GPS je velmi citlivá. Telefon vozím v přihrádce před řadící pákou - viz http://i.wheelsage.org/pictures/hyundai/i30/autowp.ru_hyundai_i30_cw_blue_drive_5.jpg takže vlastně napůl pod palubkou a signál má výborný, bez výpadků - testováno mimo město.
Vnitřní paměť - to už snadno nezjisím, protože mám nainstalovány aplikace a mapy od Seznamu a offline navigaci Navigator + spousta dalších a mám volno cca 10 GB.
Dušan

Anonymní řekl(a)...

zdravím přítelkyně si koupila tenhle telefon a problém je že jí neustále vypíná staženou aplikaci klávesnice Swift key a počasí je nějaká možnost úpravy v nastavení nebo je to na reklamaci? Předem díky za odpověd

michaP řekl(a)...

Dobrý den,prosim,jak nastavim mobilni pripojeni 3g

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, mohla bych taky poprosit o zaslání českého návodu?
Děkuji předem.
i.mrazikova@seznam.cz

Specialista (Haaski) řekl(a)...

to anonym 25.2.2016:
problémy s aplikacemi nedodaných k telefonu výrobce jako chybu podle mě neuzná.

to MichalP:
pokud vůbec nemáte nastavenou mobilní síť pro data, ta se nachází právě v nastavení/mobilní síť/jména přístupových bodů. Pro každého operátora je zde nastavení jiné a je možné si nechat zaslat nastavení přes SMS, alespoň u těch velkých operátorů a řešil bych to s nimi.
Pokud již chytáte internet a běží Vám pouze na pomalejší síti Edg. Síť 3G či LTE chytnete jen tam, kde je signál vašeho operátora. Je možné to i nastavit myslím buď v záložce Sim Karty nebo mobilní data.

to Návod:
Tady je odkaz na Doogee X5, je to velice podobné a na obecné použití velice dostačující.
http://www.pcostrava.cz/navody/doogeex5.pdf

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,koupil jsem Doogee X5-za ty peníze toho umí spoustu-akorát pořád nějak nemůžu přijít na to,jak nastavit upozornění na zmeškaný hovor/sms....buď blikáním,nebo zvukem.

Anonymní řekl(a)...

Ma ten telefon (X5 alebo X5 Pro) bluetooth low energy? Mozte to niekto otestovat pomocou apky "BLE Checker" a napisat sem vysledok?

Ma to OTG?

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, snad byste mi mohli poradit. Mám telefon v ruce druhý den. Velmi se mi líbí, s ovládáním jsem spokojená. Jen mi za žádnou cenu nejde z provoznit internet. Mám mobilní data a stejně se nemůžu připojit. Nevím, jestli je chyba někde v nastavení telefonu... data mám zapnutá. Setkal se s tím už někdo? Mám vzít telefon na reklamaci? Děkuji.

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Anonym 1:
Bohužel, telefon upozorňovací diodu nemá a zvukem upozorňovat na zmeškaná volání jsem já osobně ještě v nastavení neviděl. Jediné řešení je se poohlédnout v Obchod play po nějaké aplikaci. Zkuste vyhledat slovo "upozornění", pár aplikací se tam najde, je to potřeba vyzkoušet.

Anonym 2:
Jakmile budu mít telefon u k dispozici, vyzkouším.

Anonym 3:
Pokud vůbec nemáte nastavenou mobilní síť pro data, ta se nachází právě v nastavení/mobilní síť/jména přístupových bodů. Pro každého operátora je zde nastavení jiné a je možné si nechat zaslat nastavení přes SMS, alespoň u těch velkých operátorů to tak jde a řešil bych to s nimi. Na jejich Webu by mohl být i postup, co tam vyplnit.

Specialista (Haaski) řekl(a)...

BLE Checker SUPPORTED, tedy podporováno.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer můžete mi prosím poradit proč mi nejdou nainstalovat aplikace jako je třeba Tipsport?

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, laický dotaz:
má x5 svítilnu ?

Děkuje JaB

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Ano svítilnu má.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, mohl byste nám prosím prozradit, jestli mobil dostal aktualizaci na Android 6 (Marshmallow)?

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Dobrý den, bohužel nedostal a nejsem přesvědčen, že by měl dostat, vzhledem k cenové relaci tohoto telefonu.

Anonymní řekl(a)...

Alena H.
Dobrý den, snažila jsem se přidat různá zvonění ke kontaktům, ale zvoní mi jen předinstalované melodie. Pokud chci přidat MP3 skladbu z paměťové karty, tak zvonění s touto skladbou nefunguje, zvoní pouze jiná předinstalovaná melodie. Nefunguje to ani, když skladbu přidám do seznamu předinstalovaných zvonění. Funguje akorát MP3 skladba přidaná jako výchozí zvonění telefonu. Nevíte co s tím? Jestli dělám někde chybu já nebo je to chyba telefonu? Děkuji za rady.

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,

právě jsem zapnula svůj nový telefeon Doogee Valencia Y100pro a nemohu se připojit na internet. Píše mi to 4 G a nic.
Volala jsem i do T-mobile a tam mi řekli, že tento telefon neznají a prostě mi nic nenastaví.
Tak opravdu nevím, co s tím.
jaké máte prosím vy zkušenosti

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Dobrý den,
také tento telefon neznám. Ale zkuste překontrolovat nastavení přístupových bodů nejčastěji se nachází: v nastavení/mobilní sítě/přístupové body. Jde o jejich nastavení podle T-mobilu. Údaje pro nastavení zkuste překontrolovat podle jejich příručky třeba pro telefon ZTE kapitola 5. viz odkaz.

https://www.t-mobile.cz/dcpublic/LG_K4_LTE_%28K120E%29_popis_nastaveni.pdf

Anonymní řekl(a)...

Zdravím. Tento telefon mám a jsem docela spokojen. Vzhledem k cenové kategorii jsem si bez obav udělal ROOT. Co jsem vyčetl na fórech před koupí, PRÝ by tento mobil měl do konce prázdnin dostat oficiální update na Android 6. Problém by to být neměl, jelikož už existuje jako cuscom ROM. Pro všechny pokustóny (nejen tato) ROMka zde :
http://www.needrom.com/category/doogee/x5-pro-doogee/

Anonymní řekl(a)...

zdravím.chtěl bych se jen zeptat jetli tam je fukce přesměrování hovoru.nemohu jí najít.díky

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Telefon nemám u sebe, ale toto nastavení hovorů se většinou nalézá v nabídce u číselníku (ikona sluchátka - tedy tam, kde chcete napsat telefonní číslo nebo jsou poslední volaná čísla či kontakty).

Anonymní řekl(a)...

Zdravím mám tu takový problém s vyzváněním...Vždy když si chci nastavit nějakou písničku jako hlavní vyzváněcí ton, tak mě tam hraje pořád přednastavená od telefonu, stejný problém mám aji když se snažím nastavit vyzvánění na nějaký kontakt co mám uložený v telefonu. Nevíte někdo jak tenhle problém vyřeším?

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, mám dotaz týkající se připojení k PC. Prostě se mě nedaří USB kabelem připojit k PC tak, aby jsem se dostal kamkoliv jinam, nežli na fotky... Tedy jediné co funguje při připojení kabelem je varianta: Fotoaparát(PTP). To stejné je i s jiným Doogee - Y100Pro Valencia 2 ( nebo tak nějak )... není tam náhodou nějaký fígl jak se dostat normálně i k ostatním souborům prosím?

Anonymní řekl(a)...

Zmena zvonenia pre všetky kontakty Doogee x5 pro .Nastavenia- zvonenia-všeobecné-vyberieme zvonenie od výrobcu , alebo rolovaním na začiatok kde si vieme zvolit možnosť vybrať z vlastných -potvrdíme OK . Vyjdeme až do nastavenia profilov- Všeobecné ,ten pridržíme a ukážu sa dva riadky - všeobecné a povoliť .ZVOLÍME POVOLIŤ . Malo by to byť zmenené . Marek

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Připojení k PC - je někdy dobré zkusit zapnout Ladění USB. Nejdříve se ujistit, že jste vývojář (nastavení/info o telefonu (úplně dole) a několikrát kliknout na kolonku Číslo sestavení. V nastavení se objeví nová volba Možnosti vývojáře, kde je potřeba zaškrtnou Ladění USB.

Anonymní řekl(a)...

Připojení k PC - ...a taky není špatný nainstalovat do PC drivery - ovladače pro Mediatek. Je fakt, že funkční se hledají blbě, ale co jsem našel poslední verzi driverů pro VŠECHNY Mediateky, jmenuje se " MTK_USB_All_v1.0.1.zip " - to už vám strejda Google najde ;)

Unknown řekl(a)...

V tones6.com, můžete si stáhnout vyzvánění uvolnit všude, pro Android, iOS: best ringtones 2017

Unknown řekl(a)...

Dobrý den, velmi pěkná recenze. Už nějakou dobu využívám mobil od značky Doogee. Chystáte se pravidelně psát takové recenze o téhle značce? Chystám se totiž zakoupit nový mobil Dooge. Děkuji za odpověď.

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Dobrý den, díky za chválu. Recenze vznikají náhodně, když dojde na zajímavý výrobek a pak čas vytvořit recenzi. Věnoval bych tomu i vice času, ale kupovat zboží pro recenzi a pak jej vracet, mi přijde riskantní a možná trochu nefér. Přeji pevnou ruku při výběru.

Atí řekl(a)...

Dobrý den, manžel si tento telefon pořídil a ani jeden nemůžeme najít fci přesměrování hovorů. Jsme jen slepí nebo tam tato funkce opravdu není? Děkuji moc za radu! Martina H.

Specialista (Haaski) řekl(a)...

Zdravím, toto nastaveni se může nacházet v aplikaci kontaktů nebo volání, tedy tam kde se vytáčí číslo nebo jsou vidět pisledni volaná cisla..