čtvrtek 23. června 2016

GP Portable FN03M

Jde o PowerBanku s kapacitou 3000mAh, ze které dobijete přes USB nejčastěji mobil, tablet nebo třeba foťák. Na CZC jí nabízí ve stříbrné variantě za cenu pod 199,-. Je zajímavé, že černá varianta stojí 399,-.....


 



ZKUŠENOSTI
jsou takové, že to funguje ... to je jasné. Můj mobilní telefon, který má údaj baterie 2200mAh dobije za běhu z 5% na 91% (zkoušeno 2x). Čili je potřeba počítat s tím, že i samotný provoz telefonu při nabíjení něco sebere. Nevím, jestli je ten údaj 3000mAh uvěřitelný, ale jiná powerbanka o kapacitě 2200mAh telefon nabije z 5% na 70%. Nabíjení začne automaticky po připojení zařízení.
Hliníkový obal se při nabíjení i docela zahřívá a rozhodně jej při této činnosti nebo při nabíjení nikam nezavírejte, nepřikrývejte, neschovávejte a nechte mu volný prostor pro volné chlazení. V tomto, kdy sluníčko vysloveně černou barvu pohlcuje, je stříbrná varianta plusem.

 
 
FUNKCE A OBSAH BALENÍ
V balení najdeme powerbanku, krátký asi 10cm dlouhý USB kablík a manuál.
 
PowerBanka obsahuje jedno HW tlačítko, velké klasické USB (output) pro nabíjení jiného zařízení, micro USB (input) pro nabití powerbanky a indikační diodu.
Indikační dioda nám ukazuje několik stavů
Jen takový postřeh, že zelená barva je dobře čitelná. V manuálu je žlutá, ale svítí oranžově a ta se od červené opravdu jen těžko rozezná, ale přijdete na to.
Zeleně bliká - powerbanka se nabíjí
Zelená - nabitá kapacita
Oranžová - střední kapacita
Červená - slabá kapacita
Červeně bliká - velmi slabá kapacita
Nesvítí - nemá kapacitu
 

 
 
SPECIFIKACE:
Druh: Li-Ion (Lithium-Ion)                                
Napětí [V]: 5
Kapacita [mAh]: 3 000
Počet kusů v balení: 1
Konektor: micro USB 2.0, USB 2.0
Počet USB konektorů: 1
Maximální proud [A]: 1,2
Rozměry [š x v x h mm]: 25 x 99 x 24
Hmotnost [g]: 90

ZÁVĚR
Musím se přiznat, že jsem si myslel, že to telefon o kapacitě 2200mAh nabije za běhu na 100%. Ale za tuto cenu jsem s údajem 91% vlastně spokojen. Kompaktní velikost, která padne tak akorát do ruky, je vyhovující. Takže mohu doporučit.

Manuál ke stažení zde.

Žádné komentáře: